Riolering keuken aanleggen?

Riolering keuken aanleggen

Om in de keuken gebruik te kunnen maken van uw wasbak en vaatwasmachine, moeten die zijn aangesloten op het rioleringsnet. Met een goed gelegd riool, kan uw afvalwater probleemloos in het openbaar riool terechtkomen en verder worden gebracht naar een zuiveringsinstallatie, waardoor het uiteindelijk hergebruikt kan worden.

Riolering keuken aanleggen

Riolering badkamer aanleggen

In de badkamer moeten uw bad, wastafel en wc ook worden aangesloten op het rioleringsnet. De afvoerbuis van uw wc moet een minimale dikte hebben om goed te functioneren en verstopping te voorkomen. De wasbak van uw badkamer en keuken moeten beide voorzien zijn van een sifon of zwanenhals om te voorkomen dat er lucht via de afvoer ontsnapt.

Ontluchtingspijp aansluiten

Op uw riool moet er ook een ontluchtingspijp worden aangesloten. Dit zorgt ervoor dat de lucht die in uw leidingen is komen te zitten kan wegkomen. Lucht in het riool kan problemen veroorzaken binnenshuis, doordat de lucht dan via uw toestellen zal ontsnappen als dat geen andere keus heeft. Deze luchtontsnapping binnenshuis kan ook het borrelen van het water in uw wc met zich meebrengen en het kan zo erg zijn dat het gaat spuiten!

De buizen leggen

Voordat er aan de slag wordt gegaan met het leggen van uw buizen voor de afvoer, wordt het allemaal op papier uitgewerkt, zodat er duidelijkheid is in hoeveel meter aan buizen nodig zal zijn en het aantal hulpstukken en eventueel andere componenten van het riool die moeten worden aangeschaft. Het gemaakte plan zorgt dat het aanleggen van uw leidingen en riool vlot en foutloos verloopt.

Ons bedrijf en uw riool

Wij zijn gespecialiseerd in al uw benodigdheden voor een goede afvoer van het afvalwater van uw woning of bedrijf en zijn voor veel van onze klanten de beste oplossing voor hun problemen met de afvoer. Heeft u ook problemen met de afvoer of moet u een volledig rioleringsnet aanleggen thuis of voor uw bedrijf? Bel ons gauw en wij staan u vriendelijk bij!

Bel: 06-28791793