Riolering vorstvrij aanleggen?

Riolering vorstvrij aanleggen

De mogelijkheid bestaat dat water dat zich in uw rioolbuizen bevindt gaat bevriezen. Een bevroren pijp kan heel gemakkelijk stuk gaan en daarom houden we bij het aanleggen van uw buizen rekening met de vorstgrens. Het riool wordt onder de vorstgrens, dus 20 tot 30 cm diep aangelegd. Ondergronds is de temperatuur altijd iets hoger en is de kans op het bevriezen van uw leidingen kleiner.

Riolering vorstvrij aanleggen

Gevolgen van een bevroren leiding

Water zet uit als het bevriest en kan met gemak een rioolbuis openbarsten. U kunt door bevriezing moeite krijgen met het doorspoelen van uw toilet en met het weglopen van water door uw afvoer. Uw wasmachine en andere toestellen in huis kunnen tijdelijk onbruikbaar zijn wegens een bevroren afvoerpijp. Het is belangrijk om altijd uw leidingen vorstvrij aan te leggen om zulke problemen te voorkomen.

Het verwarmen van een bevroren leiding

Hoewel het bevriezen van een afvoerbuis zelden voorkomt, is het nuttig om te weten wat u kunt doen als het toch gebeurt. U kunt om de paar uur heet water door de afvoer gieten, tot het ijs is gesmolten, maar u kunt ook gebruikmaken van een verwarmingslint, die om de buis gewikkeld wordt en warmte afgeeft, die het ijs in de buis doet ontdooien. Het verwarmingslint is de meest effectieve oplossing voor een bevroren afvoer en kan gemakkelijk zelf worden gebruikt.

Deskundig advies krijgt u van ons

Wij zijn nummer 1 in alles op het gebied van de riolering. Wij leggen uw systeem vorstvrij aan en kunnen helpen met het ontdooien van een reeds bevroren leiding. Een professionele aanleg van uw riool is vereist voor het voorkomen van bevroren leidingen en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Neem een kijkje op onze website of bel ons op. U bent altijd van harte welkom.

Bel: 06-28791793